Raise3D E2CF – novi, profesionalni 3D printer

Raise3D E2CF predstavlja printer za proizvodnju visoko kvalitetnih dijelova, optimiziran za korištenje materijala s dodacima vlakana, posebno karbonskim vlaknima (CF). Dolazi sa svim onim što nudi i Raise3D E2, ali s posebnim dijelovima pripremljenim za 3D printanje abrazivnih materijala.


Raise3D E2CF

Budući da je izgrađen na E2 platformi, donosi sve značajke koje ima i E2 3D printer kao što su:

  • IDEX sustav ekstrudera

  • Fleksibilna podloga

  • Funkciju nastavka printanja

  • Senzore na vratima

  • Štedljiv način rada, kao i mirror i duplication načini rada

S ovim značajkama koje omogućuju besprijekorno iskustvo 3D printanja, u E2CF varijanti dobivate i sljedeće:

  • Sustav ekstruzije s 2 zupčanika – Dvostruko veća snaga zahvata filamenta u usporedbi s E2, a izrađen je od ojačanih dijelova koji su posebno dizajnirani za povećano trošenje uzrokovano printanjem vlaknima ojačanih filamenata
  • Visoko otporne mlaznice i sustav dobave filamenta – ekstruderi i mlaznice su funkcionalno i mehanički poboljšani za dugotrajno korištenje, osmišljeno je za preko 1000 sati printanja s Raise3D Industrial PA12 CF filamentom.

  • Samostalne kutije za sušenje filamenta – Raise3D E2CF dolazi s dvije kutije za sušenje filamenta koje su odvojene od glavnog kućišta. Ovi dodatni elementi omogućuju pripremu filamenta koja je kod materijala kao što su Nylon i vlaknima ojačani filamenti gotovo obavezna zbog visoke apsorpcije vlage. Ovi elementi dolaze spojeni na printer, s čime je omogućeno održavanje minimalne vlažnosti tijekom printanja

  • Novi automatski sustav niveliranja podloge za vlaknima ojačane filamente – opremljen je s visoko preciznim optičkim senzorom s poboljšanom točnošću kalibracije visine mlaznice što omogućuje bolje prianjanje prvog sloja, a time poboljšava i performanse printanja.

Novi filament za Raise3D E2CF

Uz novi 3D printer dolazi i novi filament – Raise3D Industrial PA12 – CF, kao i filament za support posebno osmišljen za ovaj filament. Ovim filamentom korisnici će moći printati dijelove koji postižu mnoge vrhunske karakteristike kao što je niska težina, preciznost izrade i dugotrajne performanse visokih standarda. Također, dijelovi izrađeni ovim materijalom će trebati vrlo malo ili nimalo naknadne obrade zbog odlične kvalitete površine.

Iz navedenih razloga biti će odličan izbor za izradu steznih naprava, alata i raznih krajnjih proizvoda. U dodatku ovim materijalima, u procesu razvoja su i drugi visoko kvalitetni filamenti koje će podržavati ovaj 3D printer.

Pogledajte Unboxing Raise3D E2CF:

Ako ste naišli na nekakav problem tijekom korištenja Vašeg Raise3D E2CF 3D printera, potražite rješenje na Support centru službene web-stranice. Možete ju pronaći na sljedećem linku: RAISE3D E2CF SUPPORT

Ukoliko ste se odlučili za kupnju navedenog printera sljedećim linkom vodimo Vas u naš webshop.

0