Shining 3D – EinScan SP

22.200,00 kn 18.870,00 kn Uključen PDV 25%

Proizvođač: Shining 3D

Shining 3D EinScan SP (“P” znači “Platinum”) je profesionalna tj. nadograđena verzija starog EinScan-S, starijeg 3D skenera iz iste obitelji. EinScan SP je desktop 3D skener za profesionalnu upotrebu. Izašao je u travnju 2017. godine. Sa svojim nadograđenim funkcionalnostima i poboljšanim performansama, EinScan-SP dizajniran je za profesionalne primjene. Može se koristiti od reverzibilnog inženjerstva do dizajna proizvoda ili očuvanja kulturne baštine.

Izvrstan dodatak 3D printeru pomoću kojega možete bilo koji stvarni model skenirati, tj. pretvoriti ga u digitalni oblik, izmijeniti-doraditi i isprintati ga pomoću 3D printera.

U današnje vrijeme 3D skeniranje pokazuje se vrlo učinkovitijim i područje njegove primjene brzo raste. Karakteristike EinScan SE:

  • Brzo skeniranje
  • Visoko precizne alignementacije
  • Visoka rezolucija

RASPOLOŽIVOST: NA ZALIHI, ISPORUKA ODMAH!

+
SKU: SH-102-EINS-SP Tags:

Shining 3D EinScan SP je stolni skener koji uključuje i okretni stol kako bi s lakoćom mogli skenirati Vaš model. Svojom jednostavnošću pruža lakoću korištenja za profesionalnu upotrebu. Sposoban je uhvatiti geometriju objekata male i srednje veličine u tri dimenzije

Skup značajki EinScan SP prilično je impresivan. Za vrlo pristupačnu cijenu ovaj 3D skener ima neke vrhunske mogućnosti, poput strukturiranog svjetla i to sve s velikom preciznošću do 0,05 mm.

Shining 3D EinScan SP

Jednostavniji za rad, brzo skeniranje i povećana učinkovitost

Prije prvog skeniranja, korisnik mora kalibrirati skener. Postupak je jednostavan, a zaslonski vodiči u programu pružaju sve potrebno. Nakon uspješne kalibracije, korisnik može birati između načina fiksnog skeniranja i automatskog skeniranja. Oboje je jednostavno učiniti, a softver će korisnike voditi kroz potrebne korake.

EinScan SP koristi tehnologiju strukturiranog svjetla i nudi dva načina 3D skeniranja: Fiksno skeniranje i Automatsko skeniranje.

Fiksno skeniranje Vam omogućuje skeniranje mnogo većih objekata, značajno povećavajući maksimalni volumen skeniranja s 200 x 200 x 200 mm na 1200 x 1200 x 1200 mm, što će se pokazati prilično povoljno. Uređaj je vrlo brz. Skeniranje se može obaviti za otprilike 4 sekundi, ali hvatanje teksture i boje potrajat će nešto više.

Automatskim skeniranjem vrijeme potrebno za skeniranje potpune rotacije objekta ovisi o broju odabranih koraka. Što se više koraka odabere, to će biti veća kvaliteta detailja, ali će i dulje trajati postupak skeniranja. Maksimalni volumen kod automatskg skeniranja je 200 x 200 x 200 mm.

Uz dvostruke mogućnosti rada navedeni skener ima i mogućnost automatske kalibracije bez rigidnog podešavanja.

Shining 3D EinScan SP

Visoka točnost

Oovaj 3D skener može hvatati fine detalje visoke razlučivosti (udaljenost između točaka od 0,17 mm) i nudi točnost od 0,05 mm. EinScan SP nudi nekoliko mogućnosti kalibracije i alignementacije kako bi se postigle optimalne kvalitete skeniranja. Ovaj 3D skener isporučuje se s markerima za postavljanje na objekte koji se snimaju. Njegov okretni stol također ima ugrađene markere koji omogućuju veću preciznost pri korištenju načina automatskog skeniranja.

Shining 3D - EinScan SP

 

Kompatibilan s 3D printerima

Rezultat skeniranja se može pretvoriti u tzv. “mesh” (mreža) s opcijom “niskih detalja”, dobivajući oko 2 milijuna poligona, što je sjajno za model, ali previše za praktični model za 3D printanje. Model se u programu pojednostavi, te je time prilagodljiv za 3D printanje. API pristupom moguće se povezati sa svakim 3D printerom.

Vlastiti program za post-procesing

EinScan Software je besplatni program za skeniranje dostupno za Windows i macOS. Program sadržava minimalistički korisnički interfejs, ali unatoč svoj jednostavnosti, ima dovoljno funkcionalnosti da zadovolji korisnike.

Softver EinScan ima vrlo intuitivno korisničko sučelje bez pretrpavanja zaslona – u svakom je trenutku u prozoru prisutno samo nekoliko gumba. Dakle, opcije su logične i nije ih teško slijediti. Program daje dovoljno kontrole nad kvalitetom i trajanjem skeniranja, a rezultati se mogu poravnati automatski ili ručno nakon toga. Opcije naknadne obrade također su sveobuhvatne i jednostavne za upotrebu.

Program se može skinuti klikom na sljedeći link: EinScan program

Što dobivate ovom narudžbom ?

Skener EinScan SP dolazi s rotacijskim stolom, pločom za kalibraciju i postoljem koje stol povezuje s glavom skenera. Dijelovi koji trebaju biti izravno povezani (stol i glava) koriste USB vezu. Glava se uključuje u utičnicu i može se spojiti na računalo USB kabelom. Sve u svemu uređaju treba oko 2 minute da se sastavi.

 

Moguće primjene skenera

EDUKACIJA – Osnovna i srednja škola te više i visoke obrazovne institucije, obuka za 3D design

DIZAJN I UMJETNOST – Visoko kvalitetni 3D dizajn, primjena 3D printanja, reverzibilno inženjerstvo

DIGITALNA INDUSTRIJA – Animacija, CGI, VR i AR

ARHIVIRANJE I DIJELJENJE – 3D digitalno arhiviranje, dijeljenje podataka

 

Specifikacije EinScan SP 3D skenera:

U nastavku možete preuzeti brošuru o prvoj instalaciji printera i o uputama o korištenju skenera, te link na njihovu web stranicu Shining 3D.

Upute za korištenje
Upute za instalaciju

 

 

 

 

 

 

Video o Shining 3D EinScan SP 3D skeneru:

 

Dodatne informacije

Težina 7 kg
Način skeniranja:

Fiksni ili automatski način

Mogućnost skeniranja:

Ručno ili na okretnom stolu

Način poravnanja:

Fiksni način: Funkcijsko, markeri, ručno
Automatsi način: Oretni stol, markeri, ručno, markeri na stolu

Preciznost jednog skeniranja (mm):

manja od 0.05

Minimalna veličina skeniranja (mm):

30 x 30 x 30

Maksimalna veličina skeniranja (mm):

Za fiksno skeniranje 1200 x 1200 x 1200
Za automatsko skeniranje: 200 x 200 x 200

Veličan skeniranja u jednoj akviziciji (mm):

205 x 150

Brzina skeniranja (s):

manje od 4

Razmak točaka (mm):

0.17 – 0.2

Tekstura:

Da

Format datoteka:

OBJ, STL, ASC, PLY

Rezolucija kamere (MPx):

1.3

Boja svjetlosti:

Bijela

Radna udaljenost (mm):

290-480

Preporučene karakteristike računala:

USB: 1x USB2.0 ili 3.0, OS: Win10 (64 bit), CPU: Dual core i5, RAM: 8G
Grafička kartica: Nvidia serija (GTX 660 ili više), Memorija grafičke veća od 2G

Težina (kg):

4.2 kg

Dimenzije (mm):

570 x 210 x 210

Napajanje (W):

40

Max težina na okretnom stolu (kg):

5

Kalibracijska ploča:

HD

Automatsko postolje:

Automatska rotacija ploče s markerima

brand

Da li Vas zanima?…