Shining 3D – EinScan SE

11.500,00 kn 9.200,00 kn Uključen PDV 25%

Proizvođač: Shining 3D

Shining 3D EinScan SE (“E” znači “Elite”) je nadograđena verzija EinScan-S, starijeg 3D skenera iz iste obitelji. Poboljšanja uključuju noviji dizajn i bolje ukupne performanse, uključujući veću brzinu skeniranja i podršku za više formata datoteka. Postoji i puno skuplja verzija EinScan-SP („P“ za „Platinum“).Ovo je stolni 3D skener za razne primjene. Moćan 3D skener za korištenje u edukacijskimi svrhama ili ustanovama, industiji ili hobiističkim varijantama. Izvrstan dodatak 3D printeru pomoću kojega možete bilo koji stvarni model skenirati, tj. pretvoriti ga u digitalni oblik, izmijeniti-doraditi i isprintati ga pomoću 3D printera.

U današnje vrijeme 3D skeniranje pokazuje se vrlo učinkovitijim i područje njegove primjene brzo raste. Karakteristike EinScan SE:

  • Jednostavno rukovanje
  • Kompatibilan program uz skener
  • Visoka preciznost

RASPOLOŽIVOST: NA ZALIHI, ISPORUKA ODMAH!

+
SKU: SH-101-EINS-SE Tags:

Shining 3D EinScan SE je stolni skener koji uključuje i okretni stol kako bi s lakoćom mogli skenirati Vaš model. Svojom jednostavnošću pruža lakoću korištenja i za netehničke korisnike.

Skup značajki EinScan-SE prilično je impresivan. Za vrlo pristupačnu cijenu ovaj 3D skener ima neke vrhunske mogućnosti, poput skeniranja u boji i teksturi, i to sve s prilično dobrom preciznošću do 0,1 mm, što je bez premca za njegov cjenovni segment.

Shining 3D EinScan SE

Jednostavniji za rad, brzo skeniranje i povećana učinkovitost

Prije prvog skeniranja, korisnik mora kalibrirati skener. Postupak je jednostavan, a zaslonski vodiči u programu pružaju sve potrebno. Nakon uspješne kalibracije, korisnik može birati između načina fiksnog skeniranja i automatskog skeniranja. Oboje je jednostavno učiniti, a softver će korisnike voditi kroz potrebne korake.

Postoje dva načina skeniranja s navedenim skenerom: fiksni i automatski.

Fiksno skeniranje Vam omogućuje skeniranje mnogo većih objekata, značajno povećavajući maksimalni volumen skeniranja s 200 x 200 x 200 mm na 700 x 700 x 700 mm, što će se pokazati prilično povoljno. Uređaj je vrlo brz. Skeniranje se može obaviti za otprilike 8-10 sekundi, ali hvatanje teksture i boje potrajat će nešto više (cca oko 30 sec.)

Automatskim skeniranjem vrijeme potrebno za skeniranje potpune rotacije objekta ovisi o broju odabranih koraka (možete birati između 8 i 180). Što se više koraka odabere, to će biti veća kvaliteta detailja, ali će i dulje trajati postupak skeniranja. Na primjer, skeniranje u osam koraka s mrežom trajat će nešto više od minute.

Uz dvostruke mogućnosti rada navedeni skener ima i mogućnost automatske kalibracije.

Shining 3D EinScan SE

Sigurnost u uporabi

Vidljivo je bijelo svjetlo prilikom procesa skeniranja. Nema korištenja lasera tj. laserskih zraka čime osigurava sigurnost za oči.

Kamera

Skener EinScan – SE koristi Zenmuse X7 kompaktnu Super 35 kameru s integriranim kardanom, te je stvorena za izradu video zapisa visoke kvalitete koji donose zadivljujuću rezoluciju i kvalitetu slike. Njena kompatibilnost sa Inspire 2 predstavlja najbolju opciju za profesionalnu zračnu kimenatografiju. 24 MP CMOS senzor ocijenjen na 14 stajanja dinamičnog spektra sačuvat će predivne detalje i nudi i 6K CinemaDMG i 5.2K Apple ProRes s podržanim kontinuiranim RAW rafalnim snimanjem na 20 fps i 24MP slike.

Fini detalji

Svako 3D skeniranje generira visokokvalitetne podatke. Na taj način možete rekonstruirati stvarnu geometriju predmeta s finim detaljima.

 

Kompatibilan s 3D printerima

Rezultat skeniranja se može pretvoriti u tzv. “mesh” (mreža) s opcijom “niskih detalja”, dobivajući oko 2 milijuna poligona, što je sjajno za model, ali previše za praktični model za 3D printanje. Model se u programu pojednostavi, te je time prilagodljiv za 3D printanje.

Vlastiti program za post-procesing

EinScan Software je besplatni program za skeniranje dostupno za Windows i macOS. Program sadržava minimalistički korisnički interfejs, ali unatoč svoj jednostavnosti, ima dovoljno funkcionalnosti da zadovolji korisnike.

Softver EinScan ima vrlo intuitivno korisničko sučelje bez pretrpavanja zaslona – u svakom je trenutku u prozoru prisutno samo nekoliko gumba. Dakle, opcije su logične i nije ih teško slijediti. Program daje dovoljno kontrole nad kvalitetom i trajanjem skeniranja, a rezultati se mogu poravnati automatski ili ručno nakon toga. Opcije naknadne obrade također su sveobuhvatne i jednostavne za upotrebu.

Program se može skinuti klikom na sljedeći link: EinScan program

Što dobivate ovom narudžbom ?

Skener EinScan-SE dolazi s rotacijskim stolom, pločom za kalibraciju i postoljem koje stol povezuje s glavom skenera. Dijelovi koji trebaju biti izravno povezani (stol i glava) koriste USB vezu. Glava se uključuje u utičnicu i može se spojiti na računalo USB kabelom. Sve u svemu uređaju treba oko 2 minute da se sastavi.

 

Moguće primjene skenera

EDUKACIJA – Osnovna i srednja škola te više i visoke obrazovne institucije, obuka za 3D design

DIZAJN I UMJETNOST – Visoko kvalitetni 3D dizajn, primjena 3D printanja, reverzibilno inženjerstvo

DIGITALNA INDUSTRIJA – Animacija, CGI, VR i AR

ARHIVIRANJE I DIJELJENJE – 3D digitalno arhiviranje, dijeljenje podataka

 

Specifikacije EinScan SE 3D skenera:

U nastavku možete preuzeti brošuru o prvoj instalaciji i o uputama o korištenju skenera, te link na web stranicu.

Shining 3D.

Upute za korištenje
Upute za instalaciju

 

 

 

 

 

 

Video o Shining 3D EinScan SE 3D skeneru:

 

Dodatne informacije

Težina 6 kg
Način skeniranja:

Fiksno ili automatsko skeniranje

Način poravnanja:

Ručno ili na okretnom stolu

Preciznost (mm):

manja od 0.1

Minimalna veličina skeniranja (mm):

30 x 30 x 30

Maksimalna veličina skeniranja (mm):

Za fiksno skeniranje 700 x 700 x 700
Za automatsko skeniranje: 200 x 200 x 200

Veličan skeniranja u jednoj akviziciji (mm):

200 x 180

Brzina skeniranja (s):

manje od 8

Razmak točaka (mm):

0.17 – 0.2

Format datoteka:

OBJ, STL, ASC, PLY

Rezolucija kamere (MPx):

1.3

Boja svjetlosti:

Bijela

Radna udaljenost (mm):

290-480

Preporučene karakteristike računala:

USB: 1x USB2.0 ili 3.0, OS: Win10 (64 bit), CPU: Dual core i5, RAM: 8G
Grafička kartica: Nvidia serija, Memorija grafičke veća od 1G

Težina (kg):

4.9 kg

Dimenzije (mm):

570 x 210 x 210

Napajanje (W):

40

Max težina na okretnom stolu (kg):

5

Kalibracijska ploča:

Standard

Automatsko postolje:

Standard

brand

Da li Vas zanima?…