Set četkica za čišćenje 3D printera

52,00 kn Uključen PDV 25%

Ovaj set sadrži tri četkice potrebne kako bi ste brzo i efikasno otklonili prljavštinu, nakupine materijla ili prašinu sa svih elemenata Vašeg 3D printera. Četke iz seta za čišćenje izrađene su od tri materijala: najlon, mesing i čelik. Ovim asortimanom materijala osigurava se čišćenje bilo koje površine 3D printera i bez oštećenja ili ogrebotina na elementu koji se čisti.

U nastavku donosimo opis svake četkice i moguće područje njene primjene.

RASPOLOŽIVOST: NA ZALIHI, ISPORUKA ODMAH!

+
SKU: 9601-PR-REZ-10 Tag:

Set četkica za čišćenje

Nakon određene upotrebe 3D printera, mora se izvršiti preventivno održavanje unutar kojeg je čišćenje dijelova koji čine 3D printer. Četke za čišćenje (najlon, mesing i čelik) idealne su za čišćenje svih komponenata i površina koje čine 3D printer. Površina četke za četkanje iznosi 10 x 33 mm i ergonomska drška veličine 170 mm. Zahvaljujući navedenim dimenzijama četke za čišćenje mogu s velikom lakoćom pristupiti bilo kojem kutu 3D printera. Na taj način smanjite vrijeme i troškove za održavanje.

Četke za čišćenje izrađene su od tri materijala: najlon, mesing i čelik.

Najlonska četka za čišćenje uobičajena je za uklanjanje prljavštine, posebno prašine ili čestica bilo kojeg materijala, s osjetljivih površina poput presvlaka, tkanina, stakla ili drugog. Najčešće najlonska četka koristi se na kabelima i elektroničkim komponentama ili za uklanjanje prljavštine i ostatka filamenata iz unutrašnjosti, gdje je prianjanje nečistoće na pisaču minimalno. Ovom vrstom četke osigurava se da se ne ošteti niti jedna površina.

Mesing četka za čišćenje idealna je za uklanjanje prljavštine ili rastaljenog materijala s relativno tvrdih površina, poput čelika ili plastike visoke čvrstoće. Ova je četka idealna za uklanjanje tragova filamenta poput PLA ili ABS-a. Materijali se mogu nakupiti u pogonskom zupčaniku ekstrudera ili na vanjskoj strani mlaznice. Da biste izveli ovo čišćenje, mlaznica se mora zagrijati iznad točke omekšavanja materijala koji se uklanja. Na primjer, ako želite očistiti tragove mlaznice od PLA, mlaznicu morate zagrijati na 100 ° C. Nakon što se postigne ta temperatura, morate proći mesinganu četku preko mlaznice. Nemojte primjenjivati pretjeranu silu, te u nekoliko ponavljanja mlaznica će opet biti čista.

Set četkica

Čelična četka za čišćenje je ona koja ima najveću tvrdoću od navedenih u set četkica. Vjerojatno je da su mnogi korisnici 3D printera nakon mnogo sati korištenja pronašli mesing mlaznicu u potpunosti ispunjenu rastaljenim materijalom. U tom se slučaju mora provesti isti postupak kao kod mesing četke, ali vrlo oprezno s silom koja se primjenjuje za čišćenje. Nakon uklanjanja gušće prljavštine, preporučuje se upotreba mesingane četke kako biste postigli besprijekorno čišćenje. Kod kaljenih čeličnih mlaznica treba koristiti čeličnu četku, jer četka od mesinga nije dovoljno tvrda da ukloni nečistoću s površine.

Set četkica

PrimaCreator-MK10
PrimaCreator MK10 – 0.4mm
PrimaCreator-MK8
PrimaCreator MK8 – 0.4mm
PrimaCreator-MK8
PrimaCreator-MK8 0.2 do 0.8 mm

Ukoliko ipak ne uspijete očistiti u potpunosti Vaše mlaznice i odlučite za promjenom Vaših mlaznica u ponudi imamo i Prima set mlaznica (MK8 i MK10). Više o navedenom možete pogledati klikom na sljedeće slikice.

Dodatne informacije

Težina 0.3 kg
Dimenzije 10 × 20 × 1 cm
Sadržaj paketa:

1 x četkica od najlona
1 x četkica od mesinga
1x četkica od čelika

Duljina četkice (mm):

170

Površina pordučja za čišćenje (mm):

10 x 33

Da li Vas zanima?…