PrimaValue PLA 1kg filament

190,00 kn 180,50 kn Uključen PDV 25%

Proizvođač: Prima

Primavalue-PLA tvrtke Prima3D, poznati po trgovačkom nazivu PrimaValue, predstavljaju odličan filament za 3D printanje funkcionalnih prototipova i dijelova. PLA materijal ima iznimno široku primjenu u svijetu 3D printanja zahvaljujući njegovim odličnim svojstvima i jednostavnosti 3D printanja na svim vrstama 3D printera.

Tvrtka Prima 3D kontinuirano radi na svojim filamentima te nastoji isporučiti najkvalitetniji filament, te iz tog razloga sve svoje filamente kontinuirano nadzire u procesu proizvodnje, te nakon procesa proizvodnje pomno ih pakira u pakiranje kako filament ne bi došao u kontakt s okolinom prije nego što ga krajnji kupac otvori. Svi PrimaValue filamenti proizvedeni su u Europskoj uniji.

Obriši
+
SKU: PR-PLA-1 Tag:

PLA (polylactic acid) – iznimno kvalitetan PLA 3D filament

Primavalue PLA filament pridonosi izvrsnoj kvaliteti površine, stvarajući dosljedne i pouzdane rezultate. Jedan je od najčešće korištenih materijala, osobito za kućnu primjenu 3D printanih modela. PLA je biorazgradiv, te se dobiva iz obnovljivih izvora kao što je kukuruzni škrob, šećerne trske, pa čak i krumpirov škrob. Zbog toga je vrlo ekološki u odnosu na druge materijale (ABS ili PETG). Vrlo često koristi se u medicini, za pakiranje hrane i jednokratan pribor za jelo.

Najveća prednost ovog materijala je lakoća 3D printanja bez toplinskih deformacija i široka primjenjivost. Glavni nedostatak je niska otpornost na toplinu, počinje omekšavati već na oko 60 °C.

Parametri za 3D printanje:

  • Temperatura 3D printanja [⁰C]: 190 – 220
  • Temperatura podloge [⁰C]: 50

Savjeti za skladištenje:Wanhao-Box-2-Filament-Dryer-Box-2-printer3d

S obzirom na kemijski sastav ovog filamenta, najbolje je filament vratiti nazad u originalno pakiranje te izbjegavati izlaganje filamenta suncu i vlazi. Kako bi print bio što uspješniji jedan od bitnih parametara je i vlažnost filamenta. Ako je filament pokupio vlagu osušite ga i printanje će biti omogućeno s vrlo uspješnim rezultatima. U ponudi imamo sušilicu za filament o čemu više možete provjeriti u filteru Wanhao.  Ovaj filament proizveden je prateći sve zakonske regulative s ciljem postizanja vrhunske kvalitete filamenata za 3D printere.

 

Dostupne boje:

Primavalue PLA filament dostupan je u širokom rasponu boja kao i u posebnim mješavinama.

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Temperatura 3D printanja [°C]:

190 – 230

Temperatura podloge [°C]:

20 – 60

Debljina žice [mm]:

1.75

Preporučena brzina 3D printanja:

40 – 120 mm/s

Preporučena debljina sloja:

0.1 – 0.2 mm

Produljenje pri lomu:

3 %

Boja:

Crna, Bijela, Svijetlo siva, Crvena, Plava

brand

Da li Vas zanima?…