PrimaSelect PVA HT 0.5kg – Natural

390,00 kn 370,50 kn Uključen PDV 25%

Proizvođač: PrimaSelect

PVA filamenti proizvođača Prima predstavljaju odličan filament za 3D printanje oslonaca “suporta” za Vaše modele kompleksne geometrije. Ovaj materijal ima vrlo široku primjenu u svijetu 3D printanja, te zahvaljujući njegovom svojstvu topljenja u vodi, moguće je 3D printanje iznimno kompleksnih geometrija.

PrimaSelect PVA HT (High Temp) imaju višu temperaturu printanja od klasičnih PVA materijala. To ga čini pogodnim za suport s materijalima poput ABS-a, ASA-a, TPU-a i ostalih materijala koji imaju više temperature printanja od PLA filamenata. Također je kompatibilan s printerima koji imaju grijane komore.

Tvrtka Prima uvijek nastoji isporučiti najkvalitetniji filament na tržištu, te iz tog razloga sve svoje filamente kontinuirano nadzire u procesu proizvodnje, te nakon proizvodnje sve svoje filamente pomno pakira kako filamenti ne bi došli u kontakt sa okolinom tijekom transporta.

RASPOLOŽIVOST: NA ZALIHI, ISPORUKA ODMAH!

+
SKU: PR-8440-PSPVA-HT-N Tags:

PVA (polyvinyl alcohol)

PrimaSelect PVA HT (polivinil alkohol) je vodotopiv materijal koji se najčešće koristi kao potporni materijal. Printevi s PrimaSelect PVA HT materijalom su prozirno blago žute boje. Najčešće se koristi na 3D printerima s dvostrukim ekstruderima. Jedan ekstruder ispisuje primarni materijal (poput PLA, ABS, ASA ili sl), a drugi ekstruder ispisuje lako otapajući materijal (PVA) i daje potporu nadvišenim elementima.

Uz dobru termičku stabilnost, idealan je za ispis složenih modela koji zahtijevaju velike oslonce “suporte”, duboke unutarnje šupljine ili komplicirane (zamršene) geometrije. Dobro prijanja na PLA, ABS, PETG, ASA, TPU i slično, osiguravajući zapanjujuće rezultate i  svestrane primjene. Nakon 3D printanja potrebno je kompletan model uroniti u toplu vodu, te pričekati određeno vrijeme da se PVA suporti potpuno otope. Dobro bi bilo imati neku vrstu cirkulacije vode kako bi se 3D modeli mogli lakše isprati od PVA materijala. Nakon sušenja modela ostati će 3D printana geometrija.

PVA filament se također može koristiti kao osnovni materijal za izradu 3d modela.

Parametri za 3D printanje PrimaSelect PVA HT:

  • Temperatura 3D printanja [°C]: 240 – 250
  • Temperatura podloge [°C]: 80-120

Savjeti za skladištenje:Wanhao-Box-2-Filament-Dryer-Box-2-printer3d

S obzirom na kemijski sastav ovog filamenta, najbolje je filament vratiti nazad u originalno pakiranje te izbjegavati izlaganje filamenta suncu i vlazi. Pošto je PVA filamnet vrlo hidroskopičan u slučaju da Vam pokupi vlagu u našoj ponudi imamo i sušilicu za filament. O navedenoj sušilici možete više doznati u filteru Wanhao ili kliknuvši na sliku s desne strane. Ovaj filament proizveden je u prateći sve zakonske regulative s ciljem postizanja vrhunske kvalitete filamenata za 3D printere.

Dostupne boje:produced-in-eu

PrimaSelect PVA HT filament dostupan je u natural boji.

Dodatne informacije

Težina 0.5 kg
Temperatura 3D printanja [°C]:

240-250

Temperatura podloge [°C]:

80-120

Debljina žice [mm]:

1.75

Preporučena brzina 3D printanja:

60 – 90 mm/s

Preporučena debljina sloja:

0.1 – 0.2 mm

Dimenzija spule (mm):

200 x 55, unutarnji promjer 53

brand

Da li Vas zanima?…