PrimaSelect METAL 0.75kg filament

395,00 kn 375,25 kn Uključen PDV 25%

Proizvođač: PrimaSelect

PrimaSelect METAL filamenti tvrtke Prima predstavljaju odličan filament za 3D printanje Vaših funkcionalnih prototipa i dijelova. Ovaj materijal ima vrlo široku primjenu u svijetu 3D printanja te zahvaljujući njegovim odličnim svojstvima, 3D printani modeli imaju odlična mehanička svojstva. 80% sastava metalne prašine/čestice u bazi PLA materijala daje Vašem modelu realan izgled metalnih 3D modela.

Tvrtka Prima uvijek nastoji isporučiti najkvalitetniji filament na tržištu, te iz tog razloga sve svoje filamente kontinuirano nadzire u procesu proizvodnje, te nakon proizvodnje sve svoje filamente pomno pakira kako filamenti ne bi došli u kontakt sa okolinom tijekom transporta.

Obriši
+
SKU: PR-84 Tags:

PrimaSelect METAL (PLA + čestice metala)

PrimaSelect METAL filament predstavljaju kombinaciju PLA materijala s dodatkom cca 80% čestica/praha metala. Na taj način omogućuje modelima pravi metalni izgled i teksturu. Postotak čestica metala varira od proizvođača do proizvođača. Prisutnost ovog metalnog praha čini filament težim od standardne plastike. To znači da će dijelovi ispisani PLA-om s česticama metala težiti više nego oni iz standardnog PLA, usprkos korištenju istih postavki i trošenju iste količine materijala.

PrimaSelect Metal dostupan je kao bronca ili bakar.

Koristeći metalni prah ima mnogo prednosti. Doživjet ćete pravi metal kada ga dodirnete, a ima i onaj hladni osjećaj koji možete imati kad dodirnete bakar ili broncu. Što se tiče težine Bronca ili Bakar je otprilike 3-4 puta teži od uobičajenog PLA što također poboljšava osjećaj pravog metala. Zahvaljujući metalnom prahu dolazi i do vrlo niskog skupljanja kod printanja s ovim materijalom.

Navedeni filament bronca ili bakar možete koristiti u gotovo bilo kojem FDM printerima na tržištu. Filament je testiran u brojnim različitim postavkama s Bowden i Direct drive pogonom učitavanja filamenta. Zbog abrazivne prirode metala, preporučujemo vam da koristite mlaznicu od kaljenog čelika. Izvrsno se ispisuje i s uobičajenom mjedenom mlaznicom, ali istrošenost je veća i povećava se rizik od trošenja mlaznice.

Parametri za 3D printanje:

  • Temperatura 3D printanja [°C]: 180 – 220
  • Temperatura podloge [°C]: 35 – 60

 

Post-obrada je stvarno zabavna s ovim filamentom, jer možete učiniti da izgleda baš poput lijevanog kalupa. Kad je 3D model gotov, izgleda gotovo poput gline, ali tada možete primijeniti malo tehnike za isticanje tog metalnog sjaja. Možete upotrijebiti sitan brusni papir (600) i ispolirati svoj model do željenog finiša. Model polirajte brusnim papirom i vodom. Što duže polirate, to je bolji sjaj. Za taj savršeni izgled možete završiti s nekim lakom za metal.

Zbog svojstva abrazivnosti potrebno je paziti na istrošenost mlaznice, čime osiguravate kvalitetno printanje. U ponudi imamo mlaznice raznihPrimaCreator-MK8 promjera što možete provjeriti u našem shopu pod filterom “Dodatni dijelovi”.

Savjeti za skladištenje:

S obzirom na kemijski sastav ovog filamenta, najbolje je filament vratiti nazad u originalno pakiranje te izbjegavati izlaganje filamenta suncu i vlazi. Za kvalitetan print potrebno je da filament bude suh. U slučaju da Vam filament pokupi vlagu u našoj ponudi imamo i sušilicu za filament.

Dostupne boje:

PrimaSelect METAL filament dostupan je u imitacija metala bakra i bronce.

Dodatne informacije

Težina 0.7 kg
Temperatura 3D printanja [°C]:

210 – 235

Temperatura podloge [°C]:

50

Debljina žice [mm]:

1.75

Preporučena brzina 3D printanja:

60 – 90 mm/s

Preporučena debljina sloja:

0.1 – 0.2 mm

Temp. topljenja [°C] :

+/-150

Boja:

Bakar, Bronca

brand

Da li Vas zanima?…