Prima filament za 3D printer

PrimaSelect Flex FLEXIBLE 0.5 kg filament – CRNI

325,00 kn Uključen PDV 25%

Proizvođač: Prima

Fleksibilni filamenti tvrtke Prima predstavljaju odličan filament za 3D printanje Vaših funkcionalnih prototipa i dijelova. Ovaj materijal ima vrlo široku primjenu u svijetu 3D printanja te zahvaljujući njegovim odličnim svojstvima, 3D printani modeli imaju odlična mehanička svojstva.

Tvrtka Prima uvijek nastoji isporučiti najkvalitetniji filament na tržištu, te iz tog razloga sve svoje filamente kontinuirano nadzire u procesu proizvodnje, te nakon proizvodnje sve svoje filamente pomno pakira kako filamenti ne bi došli u kontakt sa okolinom tijekom transporta.

RASPOLOŽIVOST: NEMA NA ZALIHI, POŠALJI UPIT

SKU: PR-8423-FF-FLEX Tag:

Thermoplastic elastomer (TPE)

Ovaj filament predstavlja smjesu tvrde plastike i gume, te postoji više vrsta TPE ovisno o namjeni. Elastičnost je varijabilna te ovisi o vrsti TPE i o kemijskom sastavu, kao npr. usporedba između fleksibilnosti gume automobila i gumene zaštite.

Ovaj materijal iskazao se vrlo dobar za smanjenje vibracija, te za modele kod kojih je potrebna fleksibilnost i otpornost na udarce.

Prilikom 3D printanja ovog filamenta potrebno je voditi računa o brzinama ekstrudera kako ne bi došlo do neželjenog gužvanja materijala.

Parametri za 3D printanje:

  • Temperatura 3D printanja [°C]: 220– 260
  • Temperatura podloge [°C]: 100

Savjeti za skladištenje:

S obzirom na kemijski sastav ovog filamenta, najbolje je filament vratiti nazad u originalno pakiranje te izbjegavati izlaganje filamenta suncu i vlazi.

Dostupne boje:

Ovaj filament dostupan je u širokom rasponu boja kao i u posebnim mješavinama.

Dodatne informacije

Težina 0.5 kg
Temperatura 3D printanja [°C]:

220 – 260

Temperatura podloge [°C]:

90 – 110

Debljina žice [mm]:

1.75

Preporučena brzina 3D printanja:

10 – 20 mm/s

Preporučena debljina sloja:

0.1 – 0.2 mm

Produljenje pri lomu:

350 %