Plastika Trček PETG 1kg filament

180,00 kn 158,40 kn Uključen PDV 25%

Proizvođač: Plastika Trček

PETG filamenti tvrtke Plastika Trček predstavljaju odličan filament za 3D printanje Vaših funkcionalnih prototipa i dijelova. Ovaj materijal ima vrlo široku primjenu u svijetu 3D printanja te zahvaljujući njegovim odličnim svojstvima, 3D printani modeli imaju odlična mehanička svojstva.

Tvrtka Plastika Trček uvijek nastoji isporučiti najkvalitetniji filament na tržištu, te iz tog razloga sve svoje filamente kontinuirano nadzire u procesu proizvodnje, te nakon proizvodnje sve svoje filamente pomno pakira kako filamenti ne bi došli u kontakt sa okolinom tijekom transporta. Ova tvrtka ima dugogodišnju tradiciju u proizvodnji proizvoda od plastike (preko 30 godina) te kontinuirano ulaže u nove tehnologije kako bi njihovi proizvodi bili što kvalitetniji.

Obriši
+
SKU: TP-PETG-1 Tags:

PETG (Glycol modificirana verzija Polyethylene Terephthalate / PET)

Trček PETG filament najčešće koristi se za proizvodnju boca. To je materijal s dobrom otpornošću na udarce, ali ima malo mekšu površinu koja ga čini podložnim trošenju. Materijal također ima dobre toplinske karakteristike, omogućujući da se sprilikom 3D printanja učinkovito hladi s gotovo zanemarivom toplinskom deformacijom.

Sadržava karakteristike ABS-a (izdržljivost) i PLA-a (jednostavan ispis i bez mirisa)

Ovaj filament je odličan za modele koji mogu doživjeti naglo opterećenje, kao što su mehanički dijelovi i dijelovi zaštitnih komponenti. Otporan je na UV zračenje i na vodu, te ga se i koristi za proizvodnju modela koji će biti pod utjecajem vlage ili tekućine.

Parametri za 3D printanje:

  • Temperatura 3D printanja [⁰C]: 230 – 250
  • Temperatura podloge [⁰C]: 75 – 90

Preporuka kod printanja s PETG filamentom je da koristite Dimafix ljepilo koje pospješuje bolju adheziju između prvog sloja printanog modela i površine na koju se printa model. Time spriječavamo odljepljenje modela tokom procesa printanja.

Savjeti za skladištenje:

S obzirproduced-in-euom na kemijski sastav ovog filamenta, najbolje je filament vratiti nazad u originalno pakiranje te izbjegavati izlaganje filamenta suncu i vlazi. Ovaj filament proizveden je u Europskoj Uniji prateći sve zakonske regulative s ciljem postizanja vrhunske kvalitete filamenata za 3D printere.

 

Dostupne boje:

Trček PETG filament dostupan je u širokom rasponu boja kao i u posebnim mješavinama.

 

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Temperatura 3D printanja [⁰C]:

230 – 250

Temperatura podloge [⁰C]:

75 – 90

Debljina žice [mm]:

1.75

Preporučena brzina 3D printanja:

40 – 120 mm/s

Preporučena debljina sloja:

0.1 – 0.2 mm

Produljenje pri lomu:

više od 18%

Boja:

Crna, Crvena, Neon crvena, Transparentno crvena, Bijela, Plava, Transparentno plava, Zelena, Neon zelena, Žuta, Transparentno žuta, Narančasta, Neon narančasta, Natur, Zlatna, Srebrna, Siva, Transparentna

Da li Vas zanima?…