Plastika Trček PETG 1kg filament

158,40 kn Uključen PDV 25%

Proizvođač: Plastika Trček

PETG filamenti tvrtke Plastika Trček predstavljaju odličan filament za 3D printanje Vaših funkcionalnih prototipa i dijelova.

  • Temperatura 3D printanja [⁰C]: 230 – 250
  • Temperatura podloge [⁰C]: 75 – 90
  • Preporuka – koristiti Dimafix ljepilo
Obriši
+
SKU: TP-PETG-1 Tags:

PETG (Glycol modificirana verzija Polyethylene Terephthalate / PET)

Trček PETG filament najčešće koristi se za proizvodnju boca. To je materijal s dobrom otpornošću na udarce, ali ima malo mekšu površinu koja ga čini podložnim trošenju. Materijal također ima dobre toplinske karakteristike, omogućujući da se sprilikom 3D printanja učinkovito hladi s gotovo zanemarivom toplinskom deformacijom.

Sadržava karakteristike ABS-a (izdržljivost) i PLA-a (jednostavan ispis i bez mirisa)

Ovaj filament je odličan za modele koji mogu doživjeti naglo opterećenje, kao što su mehanički dijelovi i dijelovi zaštitnih komponenti. Otporan je na UV zračenje i na vodu, te ga se i koristi za proizvodnju modela koji će biti pod utjecajem vlage ili tekućine.

Parametri za 3D printanje:

  • Temperatura 3D printanja [⁰C]: 230 – 250
  • Temperatura podloge [⁰C]: 75 – 90

Preporuka kod printanja s PETG filamentom je da koristite Dimafix ljepilo koje pospješuje bolju adheziju između prvog sloja printanog modela i površine na koju se printa model. Time spriječavamo odljepljenje modela tokom procesa printanja.

Savjeti za skladištenje:

S obzirproduced-in-euom na kemijski sastav ovog filamenta, najbolje je filament vratiti nazad u originalno pakiranje te izbjegavati izlaganje filamenta suncu i vlazi. Ovaj filament proizveden je u Europskoj Uniji prateći sve zakonske regulative s ciljem postizanja vrhunske kvalitete filamenata za 3D printere.

 

Dostupne boje:

Trček PETG filament dostupan je u širokom rasponu boja kao i u posebnim mješavinama.

 

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Temperatura 3D printanja [⁰C]:

230 – 250

Temperatura podloge [⁰C]:

75 – 90

Debljina žice [mm]:

1.75

Preporučena brzina 3D printanja:

40 – 120 mm/s

Preporučena debljina sloja:

0.1 – 0.2 mm

Produljenje pri lomu:

više od 18%

Boja:

Crna, Crvena, Neon crvena, Transparentno crvena, Bijela, Plava, Transparentno plava, Zelena, Neon zelena, Žuta, Transparentno žuta, Narančasta, Neon narančasta, Natur, Zlatna, Srebrna, Siva, Transparentna, Svijetlo siva, Transparentno zelena, Ljubičasta, Antracit Siva

Da li Vas zanima?…