Plastika Trček HTPRO-PLA 1 kg filament

245,00 kn 220,50 kn Uključen PDV 25%

Proizvođač: Plastika Trček

HTPRO – PLA  filamenti tvrtke Plastika Trček predstavljaju odličan filament za 3D printanje Vaših funkcionalnih prototipa i dijelova. Ovaj materijal ima vrlo široku primjenu u svijetu 3D printanja te zahvaljujući njegovim odličnim svojstvima, 3D printani modeli imaju odlična mehanička svojstva.

Tvrtka Plastika Trček uvijek nastoji isporučiti najkvalitetniji filament na tržištu, te iz tog razloga sve svoje filamente kontinuirano nadzire u procesu proizvodnje, te nakon proizvodnje sve svoje filamente pomno pakira kako filamenti ne bi došli u kontakt sa okolinom tijekom transporta. Ova tvrtka ima dugogodišnju tradiciju u proizvodnji proizvoda od plastike (preko 30 godina) te kontinuirano ulaže u nove tehnologije kako bi njihovi proizvodi bili što kvalitetniji.

 

Obriši
+
SKU: FF-PLA-1-1-1 Tags:

HTPRO-PLA (polylactic acid)

Trček HTPRO PLA Filament pridonosi izvrsnoj kvaliteti površine, stvarajući dosljedne i pouzdane rezultate. Jedan je od najčešće korištenih materijala, osobito za kućnu primjenu 3D printanih modela. HTPRO-PLA je biorazgradiv, te se dobiva iz obnovljivih izvora kao što je kukuruzni škrob, šećerne trske, pa čak i krumpirov škrob. Zbog toga je vrlo ekološki u odnosu na druge materijale (ABS ili PVA). Vrlo često koristi se u medicini za implantate u tijelu, za pakiranje hrane i jednokratan pribor za jelo.

Najveća prednost ovog materijala je lakoća 3D printanja bez toplinskih deformacija i široka primjenjivost. HTPRO-PLA materijal je dodatno poboljšan što ga čini čvršćim i manje lomljivim u odnosu na standardni PLA materijal. Otporniji je na temperaturu, te bez deformacije može izdržati do 70°C.

Parametri za 3D printanje:

  • Temperatura 3D printanja [°C]: 195 – 225
  • Temperatura podloge [°C]: 20 – 60

Brzina 3d printanja kreće se do 120 mm/s.

Savjeti za skladištenje:

S obzirproduced-in-euom na kemijski sastav ovog filamenta, najbolje je filament vratiti nazad u originalno pakiranje te izbjegavati izlaganje filamenta suncu i vlazi. Kako bi print bio što uspješniji jedan od bitnih parametara je i vlažnost filamenta. Ako je filament pokupio vlagu osušite ga i printanje će biti omogućeno s vrlo uspješnim rezultatima. U ponudi imamo sušilicu za filament o čemu više možete provjeriti u filteru Wanhao.  Ovaj filament proizveden je u Europskoj Uniji prateći sve zakonske regulative s ciljem postizanja vrhunske kvalitete filamenata za 3D printere.

 

Dostupne boje:

Trček HTPRO PLA Filament dostupan je u širokom rasponu boja kao i u posebnim mješavinama.

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Temperatura 3D printanja [°C]:

195 – 225

Temperatura podloge [°C]:

20 – 60

Radna temperatura okoline [*C]:

0 – 60

Debljina žice [mm]:

1.75

Preporučena brzina 3D printanja:

40 – 120 mm/s

Preporučena debljina sloja:

0.1 – 0.2 mm

Produljenje pri lomu:

3 %

Boja:

Crna, Bijela, Crvena, Siva

Da li Vas zanima?…