Flashforge WOOD 1kg filament

240,00 kn Uključen PDV 25%

Proizvođač: Flashforge

WOOD filamenti tvrtke Flashforge predstavljaju odličan filament za 3D printanje Vaših funkcionalnih prototipa i dijelova. Ovaj materijal ima vrlo široku primjenu u svijetu 3D printanja te zahvaljujući njegovim odličnim svojstvima, 3D printani modeli imaju odlična mehanička svojstva.

Tvrtka Flashforge uvijek nastoji isporučiti najkvalitetniji filament na tržištu, te iz tog razloga sve svoje filamente kontinuirano nadzire u procesu proizvodnje, te nakon proizvodnje sve svoje filamente pomno pakira kako filamenti ne bi došli u kontakt sa okolinom tijekom transporta.

Obriši
+
SKU: FF-WOOD-1 Tags:

PLA WOOD FILL

Flashforge WOOD FILL filament predstavljaju kombinaciju PLA materijala s česticama pluta ili drugim vrstama drva te na taj način omogućuje modelima pravi drveni izgled i teksturu. Najčešće filament se sastoji od oko 30% čestica drva, te prisutnost tih čestica daje 3D printanim dijelovima estetiku pravog drva. PLA Wood je biorazgradiv, te se dobiva iz obnovljivih izvora kao što je kukuruzni škrob, šećerne trske, pa čak i krumpirov škrob. Zbog toga je vrlo ekološki u odnosu na druge materijale (ABS ili PVA). Vrlo često koristi se u medicini za implantate u tijelu, za pakiranje hrane i jednokratan pribor za jelo.

Ovaj filament je također manje abrazivan u usporedbi s drugim kompozitnim filamentima koji sadrže karbonska vlakna i metal, jer su drvene čestice mnogo mekše, no unatoč tome vrlo je važno voditi računa o istrošenosti i protočnosti glave ekstrudera “dizne”.PrimaCreator-MK8

  • Temperatura 3D printanja [⁰C]: 180 – 220
  • Temperatura podloge [⁰C]: 50

Savjeti za skladištenje:

S obzirom na kemijski sastav ovog filamenta, najbolje je filament vratiti nazad u originalno pakiranje te izbjegavati izlaganje filamenta suncu i vlazi. Kako bi print bio što uspješniji jedan od bitnih parametara je i vlažnost filamenta. Ako je filament pokupio vlagu osušite ga i printanje će biti omogućeno s vrlo uspješnim rezultatima. U ponudi imamo sušilicu za filament o čemu više možete provjeriti u filteru Wanhao.  Ovaj filament proizveden je prateći sve zakonske regulative s ciljem postizanja vrhunske kvalitete filamenata za 3D printere.

Dostupne boje:

Flashforge WOOD FILL filament dostupan je u širokom rasponu boja kao i u posebnim mješavinama.

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Temperatura 3D printanja [*C]:

220 – 240

Temperatura podloge [*C]:

70 – 80

Debljina žice [mm]:

1.75

Preporučena brzina 3D printanja:

60 – 90 mm/s

Preporučena debljina sloja:

0.1 – 0.2 mm

Produljenje pri lomu:

5 %

Boja:

Svijetlo drvo, Tamno drvo

Da li Vas zanima?…