Flashforge PLA SILK – 1kg

225,00 kn Uključen PDV 25%

Proizvođač: Flashforge

PLA filamenti tvrtke Flashforge predstavljaju odličan filament za 3D printanje Vaših prototipa i dijelova.

  • Temperatura 3D printanja [⁰C]: 200 – 220
  • Temperatura podloge [⁰C]: < 60
  • Preporuka – koristiti Dimafix ljepilo
+
SKU: FF-SILK Tags:

PLA (polylactic acid)

Flashforge PLA Filament pridonosi izvrsnoj kvaliteti površine, stvarajući dosljedne i pouzdane rezultate. Jedan je od najčešće korištenih materijala, osobito za kućnu primjenu 3D printanih modela. PLA je biorazgradiv, te se dobiva iz obnovljivih izvora kao što je kukuruzni škrob, šećerne trske, pa čak i krumpirov škrob. Zbog toga je vrlo ekološki u odnosu na druge materijale (ABS ili PVA). Vrlo često koristi se u medicini za implantate u tijelu, za pakiranje hrane i jednokratan pribor za jelo.

Najveća prednost ovog materijala je lakoća 3D printanja bez toplinskih deformacija i široka primjenjivost. Glavni nedostatak je niska otpornost na toplinu, počinje omekšavati već na oko 60 °C.

Flashforge PLA Silk filament ima posebnu kvalitetu isprintane površine koja podsjeća na svilu. Svilenkasti dojam će Vašim 3D printanim modelima omogućiti poseban izgled, a kvaliteta ovog filamenta je garantirana. Silk filamenti općenito nastaju kao mješavina PLA materijala s drugim standardnim materijalima za 3D printanje (npr. PETG,ABS itd.) kako bi postigli posebnu kvalitetu površine. Iz tog razloga je proces 3D printanja nešto drugačiji i potrebno je koristiti ljepila kako bi osigurali pravilno prianjanje filamenta na podlogu. Preporučamo koristiti DIMAFIX ljepila koje možete pronaći na sljedećem linku: DIMAFIX LJEPILO

Parametri za 3D printanje:

  • Temperatura 3D printanja [⁰C]: 200 – 220
  • Temperatura podloge [⁰C]: < 60

Savjeti za skladištenje:Wanhao-Box-2-Filament-Dryer-Box-2-printer3d

S obzirom na kemijski sastav ovog filamenta, najbolje je filament vratiti nazad u originalno pakiranje te izbjegavati izlaganje filamenta suncu i vlazi. Kako bi print bio što uspješniji jedan od bitnih parametara je i vlažnost filamenta. Ako je filament pokupio vlagu osušite ga i printanje će biti omogućeno s vrlo uspješnim rezultatima. U ponudi imamo sušilicu za filament o čemu više možete provjeriti u filteru Wanhao.  Ovaj filament proizveden je prateći sve zakonske regulative s ciljem postizanja vrhunske kvalitete filamenata za 3D printere.

Dostupne boje:

Flashforge PLA Silk filament dostupan je u širokom rasponu boja kao i u posebnim mješavinama.

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Temperatura 3D printanja [°C]:

200 – 220

Temperatura podloge [°C]:

< 60

Debljina žice [mm]:

1.75

Preporučena brzina 3D printanja:

60 – 90 mm/s

Preporučena debljina sloja:

0.1 – 0.2 mm

Produljenje pri lomu:

3 %

Boja:

Bijela, Crna, Crvena, Žuta, Plava, Zelena, Narančasta, Ružičasta, Siva, Ljubičasta, Smeđa, Zlatna, Srebrna, Brončana, Bakrena, Kava, Metal Siva, Natur

brand

Da li Vas zanima?…