Flashforge PLA Color Change 0.5kg filament

180,00 kn 162,00 kn Uključen PDV 25%

Proizvođač: Flashforge

***** PLA Color Change *** filamenti tvrtke Flashforge predstavljaju odličan filament za 3D printanje Vaših prototipa i dijelova. Ovaj materijal ima vrlo široku primjenu u svijetu 3D printanja te zahvaljujući njegovim odličnim svojstvima, 3D printani modeli imaju odličnu kvalitetu površine te uporabna svojstva.

PLA Color change ima sposobnost mijenjanja boje s obzirom na temperaturu okoline. Na temperaturi ispod 33°C je jedne boje, te zagrijavanjem iznad 33°C prelazi u drugu boju.

Tvrtka Flashforge uvijek nastoji isporučiti najkvalitetniji 3D filament na tržištu, te iz tog razloga sve svoje 3D filamente kontinuirano nadzire u procesu proizvodnje, te nakon proizvodnje sve svoje 3D filamente pomno pakira kako filamenti ne bi došli u kontakt sa okolinom tijekom transporta.

Obriši
+
SKU: FF-PLACHG-05 Tags:

PLA (polylactic acid) – iznimno kvalitetan PLA 3D filament

Pridonosi izvrsnoj kvaliteti površine, stvarajući dosljedne i pouzdane rezultate. Jedan je od najčešće korištenih materijala, osobito za kućnu primjenu 3D printanih modela. PLA je biorazgradiv, te se dobiva iz obnovljivih izvora kao što je kukuruzni škrob, šećerne trske, pa čak i krumpirov škrob. Zbog toga je vrlo ekološki u odnosu na druge materijale (ABS ili PVA). Vrlo često koristi se u medicini za implantate u tijelu, za pakiranje hrane i jednokratan pribor za jelo.

Najveća prednost ovog materijala je lakoća 3D printanja bez toplinskih deformacija i široka primjenjivost. Glavni nedostatak je niska otpornost na toplinu, počinje omekšavati već na oko 60 °C.

Parametri za 3D printanje:

  • Temperatura 3D printanja [⁰C]: 190 – 220
  • Temperatura podloge [⁰C]: 50

Savjeti za skladištenje:

S obzirom na kemijski sastav ovog 3D filamenta, najbolje je filament vratiti nazad u originalno pakiranje te izbjegavati izlaganje filamenta suncu i vlazi.

Dostupne boje:

PLA 3D  filament dostupan je u širokom rasponu boja kao i u posebnim mješavinama.

Dodatne informacije

Težina 0.5 kg
Temperatura 3D printanja [°C]:

190 – 220

Temperatura podloge [°C]:

50

Debljina žice [mm]:

1.75

Preporučena brzina 3D printanja:

60 – 90 mm/s

Preporučena debljina sloja:

0.1 – 0.2 mm

Produljenje pri lomu:

3 %

Boja:

Ljubičasti u rozi, Smeđi u zeleni, Žuti u naranđasti, Sivi u bijeli

Da li Vas zanima?…