Flashforge PC 0.5 kg filament

168,00 kn Uključen PDV 25%

Proizvođač: Flashforge

PC (Polycarbonate) filamenti tvrtke Flashforge predstavljaju odličan filament za 3D printanje Vaših funkcionalnih prototipa i dijelova. Ovaj materijal ima vrlo široku primjenu u svijetu 3D printanja te zahvaljujući njegovim odličnim svojstvima, 3D printani modeli imaju odlična mehanička svojstva.

Tvrtka Flashforge uvijek nastoji isporučiti najkvalitetniji filament na tržištu, te iz tog razloga sve svoje filamente kontinuirano nadzire u procesu proizvodnje, te nakon proizvodnje sve svoje filamente pomno pakira kako filamenti ne bi došli u kontakt sa okolinom tijekom transporta.

Obriši
+
SKU: FF-PC-05 Tags:

PC (Polycarbonate)

Flashforge PC (Polycarbonate) filament odlikuje velikom čvrstoćom i namijenjen je za velike zahtjeve u industrijskoj primjeni. Materijal koji svoju strukturu zadržava do cca 150°C što znači da je podoban za primjenu na višim temperaturama. Odlikuje ga i velika žilavost što znači da se može primjeniti na modelima od kojih se traži određena fleksibilnost. Većina polikarbonata sadrže aditive koje omogućavaju printanje na nižim temperaturama, no sve ovisi od proizvođača do proizvođača. Izuzetno je hidroskopan što znači da upija ili zadržava vodu iz okoline, što utječe na njegove performanse prilikom printanja i na njegovu čvrstoću, te zbog toga se mora paziti na njegovo skladištenje. Najbolje se printa na printerima koji imaju zatvoreno kućište i mogućnost zagrijavanja ekstrudera do 310 °C uz grijanje posteljice printera do 120 °C.

Parametri za 3D printanje:Magigoo Pro PC

  • Temperatura 3D printanja [°C]: 240 – 260
  • Temperatura podloge [°C]: 100 – 120

Za printanje s Flashforge PC filamentom preporučamo korištenje ljepila za PC filamente. U našoj ponudi imamo ljepilo Magigoo Pro za PC i PA filament. Magigoo Pro za PC i PA filament znatno pospješuje adheziju između prvog sloja printanja i površine na kojoj se printa.

Savjeti za skladištenje:

S obzirom na kemijski sastav ovog filamenta, ovaj filament zahtijeva posebne uvijete skladištenja koji podrazumijevaju iznimno nisku vlažnost. U slučaju da Vam filament pokupi vlagu u našoj ponudi imamo i sušilicu za filament. O navedenoj sušilici možete više doznati u filteru Wanhao. Ovaj filament proizveden je uz praćenje svih zakonskih regulativa s ciljem postizanja vrhunske kvalitete filamenata za 3D printere.

Dostupne boje:

Flashforge PC (Polycarbonate) filament dostupan je u širokom rasponu boja kao i u posebnim mješavinama.

Dodatne informacije

Težina 0.5 kg
Temperatura 3D printanja [°C]:

240 – 260

Temperatura podloge [°C]:

100 – 120

Debljina žice [mm]:

1.75

Preporučena brzina 3D printanja:

60 – 90 mm/s

Preporučena debljina sloja:

0.1 – 0.2 mm

Produljenje pri lomu:

više od 50%

Boja:

Natur

Da li Vas zanima?…