Flashforge METAL FILL – 1kg

384,00 kn Uključen PDV 25%

Proizvođač: Flashforge

METAL FILL filamenti tvrtke Flashforge predstavljaju odličan filament za 3D printanje Vaših funkcionalnih prototipa i dijelova. Sadrži čestice metala s osnovnim PLA materijalom.

  • Temperatura 3D printanja [°C]: 180 – 220
  • Temperatura podloge [°C]: 50
  • Preporuka – koristiti kaljene mlaznice
+
SKU: FF-METAL-1 Tags:

METAL FILL (PLA + metalne čestice)

Flashforge METAL FILL filament predstavljaju kombinaciju  PLA materijala s dodatkom cca 30% čestica metala. Na taj način omogućuje se modelima pravi metalni izgled i teksturu. Postotak čestica metala varira od proizvođača do proizvođača. Prisutnost ovog metalnog praha čini filament težim od standardne plastike. To znači da će dijelovi ispisani PLA-om s česticama metala težiti više nego oni iz standardnog PLA, usprkos korištenju istih postavki i trošenju iste količine materijala.

Ovaj filament je vrlo abrazivan kao i drugi filamenti koji sadrže karbonska vlakna ili drvo. Unatoč tome vrlo je važno voditi računa o istrošenosti i protočnosti glave ekstrudera “dizne”.

Parametri za 3D printanje:

  • Temperatura 3D printanja [°C]: 180 – 220
  • Temperatura podloge [°C]: 50

Zbog svojstva abrazivnosti potrebno je paziti na istrošenost mlaznice, čime osiguravate kvalitetno printanje. U ponudi imamo mlaznice raznihPrimaCreator-MK8 promjera što možete provjeriti u našem shopu pod filterom “Dodatni dijelovi”.

Savjeti za skladištenje:

S obzirom na kemijski sastav ovog filamenta, najbolje je filament vratiti nazad u originalno pakiranje, te izbjegavati izlaganje filamenta suncu i vlazi. U slučaju da Vam filament pokupi vlagu u našoj ponudi imamo i sušilicu za filament. O navedenoj sušilici možete više doznati u filteru Wanhao. Ovaj filament proizveden je uz praćenje svih zakonskih regulativa s ciljem postizanja vrhunske kvalitete filamenata za 3D printere.

Dostupne boje:

Flashforge METAL FILL filament dostupan je u širokom rasponu imitacija metala, kao što je aluminij, bakar i bronca.

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Temperatura 3D printanja [°C]:

180 – 220

Temperatura podloge [°C]:

50

Debljina žice [mm]:

1.75

Preporučena brzina 3D printanja:

60 – 90 mm/s

Preporučena debljina sloja:

0.1 – 0.2 mm

Produljenje pri lomu:

3 %

Vrsta:

Bakar, Bronca, Aluminij

Da li Vas zanima?…