Flashforge METAL FILL 1kg filament

480,00 kn 384,00 kn Uključen PDV 25%

Proizvođač: Flashforge

METAL FILL filamenti tvrtke Flashforge predstavljaju odličan filament za 3D printanje Vaših funkcionalnih prototipa i dijelova. Ovaj materijal ima vrlo široku primjenu u svijetu 3D printanja te zahvaljujući njegovim odličnim svojstvima, 3D printani modeli imaju odlična mehanička svojstva.

Tvrtka Flashforge uvijek nastoji isporučiti najkvalitetniji filament na tržištu, te iz tog razloga sve svoje filamente kontinuirano nadzire u procesu proizvodnje, te nakon proizvodnje sve svoje filamente pomno pakira kako filamenti ne bi došli u kontakt sa okolinom tijekom transporta.

Očisti
+
SKU: FF-METAL-1 Tags:

METAL FILL (PLA + metalne čestice)

Metal fill filamenti predstavljaju kombinaciju  PLA materijala s dodatkom cca 30% čestica metala. Na taj način omogućuje se modelima pravi metalni izgled i teksturu. Postotak čestica metala varira od proizvođača do proizvođača. Prisutnost ovog metalnog praha čini filament težim od standardne plastike. To znači da će dijelovi ispisani PLA-om s česticama metala težiti više nego oni iz standardnog PLA, usprkos korištenju istih postavki i trošenju iste količine materijala.

Ovaj filament je vrlo abrazivan kao i drugi filamenti koji sadrže karbonska vlakna ili drvo. Unatoč tome vrlo je važno voditi računa o istrošenosti i protočnosti glave ekstrudera “dizne”.

Parametri za 3D printanje:

  • Temperatura 3D printanja [°C]: 180 – 220
  • Temperatura podloge [°C]: 50

Savjeti za skladištenje:

S obzirom na kemijski sastav ovog filamenta, najbolje je filament vratiti nazad u originalno pakiranje te izbjegavati izlaganje filamenta suncu i vlazi.

Dostupne boje:

Metal fill filament dostupan je u širokom rasponu imitacija metala, kao što je aluminij, bakar i bronca.

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Temperatura 3D printanja [°C]:

180 – 220

Temperatura podloge [°C]:

50

Debljina žice [mm]:

1.75

Preporučena brzina 3D printanja:

60 – 90 mm/s

Preporučena debljina sloja:

0.1 – 0.2 mm

Produljenje pri lomu:

3 %

Vrsta:

Bakar, Bronca, Aluminij

Da li Vas zanima?…