Flashforge METAL FILL – 0.5kg

210,00 kn Uključen PDV 25%

Proizvođač: Flashforge

METAL FILL filamenti tvrtke Flashforge predstavljaju odličan filament za 3D printanje Vaših funkcionalnih prototipa i dijelova. Ovaj materijal ima vrlo široku primjenu u svijetu 3D printanja te zahvaljujući njegovim odličnim svojstvima, 3D printani modeli imaju odlična mehanička svojstva.

Tvrtka Flashforge uvijek nastoji isporučiti najkvalitetniji filament na tržištu, te iz tog razloga sve svoje filamente kontinuirano nadzire u procesu proizvodnje, te nakon proizvodnje sve svoje filamente pomno pakira kako filamenti ne bi došli u kontakt sa okolinom tijekom transporta.

+
SKU: 8648-FF-METAL-1 Tags:

METAL FILL (PLA + čestice metala)

Flashforge METAL FILL filament predstavljaju kombinaciju PLA materijala s dodatkom cca 30% čestica metala. Na taj način omogućuje modelima pravi metalni izgled i teksturu. Postotak čestica metala varira od proizvođača do proizvođača. Prisutnost ovog metalnog praha čini filament težim od standardne plastike. To znači da će dijelovi ispisani PLA-om s česticama metala težiti više nego oni iz standardnog PLA, usprkos korištenju istih postavki i trošenju iste količine materijala.

Ovaj filament je vrlo abrazivan kao i drugi filamenti koji sadrže karbonska vlakna ili drvo. Unatoč tome vrlo je važno voditi računa o istrošenosti i protočnosti glave ekstrudera “dizne”.

Parametri za 3D printanje:

  • Temperatura 3D printanja [°C]: 180 – 220
  • Temperatura podloge [°C]: 50

Zbog svojstva abrazivnosti potrebno je paziti na istrošenost mlaznice, čime osiguravate kvalitetno printanje. U ponudi imamo mlaznice raznihPrimaCreator-MK8 promjera što možete provjeriti u našem shopu pod filterom “Dodatni dijelovi”.

Savjeti za skladištenje:

S obzirom na kemijski sastav ovog filamenta, najbolje je filament vratiti nazad u originalno pakiranje te izbjegavati izlaganje filamenta suncu i vlazi. Za kvalitetan print potrebno je da filament bude suh. U slučaju da Vam filament pokupi vlagu u našoj ponudi imamo i sušilicu za filament.

Dostupne boje:

Flashforge METAL FILL filament dostupan je u širokom rasponu imitacija metala, kao što je aluminij, bakar i bronca.

Dodatne informacije

Težina 0,5 kg
Temperatura 3D printanja [°C]:

180 – 220

Temperatura podloge [°C]:

50

Debljina žice [mm]:

1.75

Preporučena brzina 3D printanja:

60 – 90 mm/s

Preporučena debljina sloja:

0.1 – 0.2 mm

Produljenje pri lomu:

3%

Vrsta:

Bakar, Bronca, Aluminij

Da li Vas zanima?…