Flashforge Inventor

9.500,00 kn 7.600,00 kn Uključen PDV 25%

Proizvođač: Flashforge

Oslobodite kreativca u sebi!

Inventor 3D printer omogućuje 3D printanje modela sa naglaskom na veliku fleksibilnost pri odabiru materijala za 3D printanje. Zahvaljujući inovativnim rješenjima tvrtke FlashForge koja su implementirana u ovaj 3D printerInventor predstavlja iznimno pouzdanu platformu za profesionalnu upotrebu.

Inventor je u potpunosti zatvoren 3D printer kako bi se maksimizirao uspjeh printanja stvaranjem stabilne temperature u prostoru za printanje. Zatvorenost također štiti djecu od stavljanja ruku u radni prostor tijekom ispisa.

Dvojni ekstruderi kreće se duž osi X / Y preko remena, a grijana platforma se podiže i spušta po osi Z.

Inventor ima dva ekstrudora za 3D printanje, koja djeluju u skladu kako bi izgradile i najsadržajnije dizajne. Dok jedan ekstruder printa model, drugi ekstruder se može koristiti za printanje potpora „supporta“ ili svaki ekstruder printa svoju boju ili kompatibilnu vrstu materijala.

RASPOLOŽIVOST: NA ZALIHI, ISPORUKA ODMAH!

+

Flashforge Inventor je 3D printer koji pedstavlja poboljšani standard u svojoj grupi proizvoda tj. u odnosu na Creator Pro 3D printer. Navedeni model se može svrstati za upotrebu u edukacijskom ili hobiističkom segmentu. Zatvorenog je tipa, te svojim karakteristikama omogućuje jednostavno i lako 3D printanje modela. Ovaj 3D printer dolazi u već sastavljenom modulu, te krajnji korisnik treba pričvrstiti glavu printera na X os, kalibrirati ekstruder, učitati filament i proces 3D printanja može započeti.


Instaliraj i kreni

Flashforge Inventor 3D printer projektiran je tako da korisniku omogućuje jednostavno i brzo korištenje 3D printera.

Manje toplinskih deformacija prilikom 3D printanja

Zahvaljujući inovativnom sustavu grijanja platforme 3D printera i kvalitetno izrađenog kučišta koje je potpuno zatvoreno, 3D printanje modela načinjenih od ABS-a nikada nije bilo lakše. Osim temperiranja platforme 3D printera za 3D printanje ostalih vrsta materijala važnu ulogu ima sustav ventilacije koji omogućava održavanje temperature u prostoru, te ispravnu cirkulaciju zraka oko 3D modela. Na taj način maksimalno se smanjuje vjerovatnost za pojavljivanjem toplinskih deformacija na 3D printanom modelu od ABS-a.

Flashforge Inventor

Budući da PLA materijal iziskuje dobro hlađenje prilikom izlaska iz mlaznice, presudno je imati 3D printer s odgovarajućom kontrolom hlađenja filamenta. Dvostruki ekstruder Inventora ima i poseban ventilator koji se nalazi na lijevom ekstruderu tj. na prvom mjestu kako bi osiguralo da se PLA odmah hladi kada se ekstrudira. Dva ventilatora za hlađenje straga drže temperaturu komore za temperature optimizirane za PLA materijal.

Smještaj filamneta

Inventor podržava široki spektar Flashforge filamenta u raznim bojama. Filament se instalira unutar 3D printera na lijevu i desnu stranu na držače za spule od 0.5kg. Ako je spula od 1 kg tada se spula instalira u posebno dimenzionirano ležište bez nosača.

Flashforge Inventor

Praćenje 3D printanja

Flashforge Inventor 3D printer u sebi ima integriranu web kameru koja omogućuje praćenje 3D printanja u realnom vremenu na daljinu putem aplikacije na mobitelu.

Kvalitetni djelovi i robusna konstrukcija

Kvalitetna i robusna konstrukcija predstavlja temelj za kvalitetno i pouzdano 3D printanje. Prilikom izrade Inventor 3D printera korišteni su najkvalitetniji dijelovi, te pouzdana elektronika. Prilikom sklapanja vodilo se računa o svakom elementu. Veliki touch screen u boji omogućuje korisniku maksimalnu kontrolu nad 3D printerom.

Platforma 3D printera izrađena je od aluminija koji se inače koristi u avioindustriji debljine 6.5 mm. Visoka klasa aluminija osigurava da platforma uvijek ostaje ravna čak i kada se zagrije na više temperature. Maksimalni gabariti printanja na ovom printeru su 230 x 150 x 160 mm.

Postojeća platforma se može nadograditi s magnetno fleksibilnom podlogom koja olakšava skidanje i manipuliraje modelom. Više o navedenoj podlozi možete potražiti klikom na sljedeću sliku.

Druga generacija bežičnog povezivanja

Inventor im ugrađen vlastiti Wi-Fi kojim se poveže Vaše računalo, te omogućuje prijenos datoteke s računala na printer u njegovu 8GB memoriju. Osim navedenog možete koristiti prijenos podataka putem SD kartice ili USB kabela.

Flashforge Inventor

Promo video za Flashforge Inventor 3D printer:

 

 

Dodatne informacije

Težina 15 kg
Dimenzije 49 × 35 × 38 cm
Tehnologija 3D printanja

FFF (Fused Filament Fabrication)

Tip printera:

Sastavljen, zatvoren

Volumen platforme [mm]:

230x150x160

Broj ekstrudera [kom]:

2

Promjer glave ekstrudera [mm]:

0.4

Debljina sloja [mm]:

0.1 – 0.4 (100 – 400 mikrona)

Brzina 3D printanja:

10 – 100 mm/s

Temperatura printanja [°C]:

do 240

Grijanje platforme [°C]:

Da, do 120

Podržani materjali:

ABS, PLA, TPU 95A, PETG

Debljina žice:

1.75 mm

Napajanje:

220V AC, 50 Hz

Snaga:

320 W

Mogućnost povezivanja:

USB cable/SD card/WiFi

Upravljanje na daljinu:

Da, putem Polar Cloud-a, APP, integrirana HD kamera

Format datoteke za 3D printanje:

STL, OBJ, G-Code, JPG, FPP, PNG

Podržani software:

FlashPrint

Da li Vas zanima?…