Flashforge FLEXIBLE 0.5kg filament

280,00 kn 224,00 kn Uključen PDV 25%

Proizvođač: Flashforge

FLEKSIBILNI filamenti tvrtke Flashforge predstavljaju odličan filament za 3D printanje Vaših funkcionalnih prototipa i dijelova. Ovaj materijal ima vrlo široku primjenu u svijetu 3D printanja te zahvaljujući njegovim odličnim svojstvima, 3D printani modeli imaju odlična mehanička svojstva.

Tvrtka Flashforge uvijek nastoji isporučiti najkvalitetniji filament na tržištu, te iz tog razloga sve svoje filamente kontinuirano nadzire u procesu proizvodnje, te nakon proizvodnje sve svoje filamente pomno pakira kako filamenti ne bi došli u kontakt sa okolinom tijekom transporta.

Obriši
+
SKU: FF-FLEX-01 Tags:

Thermoplastic elastomer (TPE)

NOVI kvalitetan Flashforge FLEX filament za Vaš 3D printer  predstavlja smjesu tvrde plastike i gume što se naziva termoplastični elastomer (TPE). Postoji više vrsta TPE ovisno o namjeni, no u FFF tehnologiji se najviše koristi termoplastični poliuretan (TPU). Elastičnost je varijabilna te ovisi o vrsti TPE i o kemijskom sastavu, kao npr. usporedba između fleksibilnosti gume automobila i gumene zaštite.

Ovaj materijal iskazao se vrlo dobar za smanjenje vibracija, te za modele kod kojih je potrebna fleksibilnost i otpornost na udarce.

Parametri za 3D printanje:

  • Temperatura 3D printanja [°C]: 190– 230
  • Temperatura podloge [°C]: 50

Prilikom 3D printanja ovog filamenta potrebno je voditi računa o brzinama ekstrudera kako ne bi došlo do neželjenog gužvanja materijala. Preporučena brzina printanja kreće se između 10 mm/s i 20mm/s.

Savjeti za skladištenje:Wanhao-Box-2-Filament-Dryer-Box-2-printer3d

S obzirom na kemijski sastav ovog filamenta, najbolje je filament vratiti nazad u originalno pakiranje, te izbjegavati izlaganje filamenta suncu i vlazi. U slučaju da Vam filament pokupi vlagu u našoj ponudi imamo i sušilicu za filament. O navedenoj sušilici možete više doznati u filteru Wanhao . Ovaj filament proizveden je uz praćenje sve zakonske regulative s ciljem postizanja vrhunske kvalitete filamenata za 3D printere.

Dostupne boje:

Flashforge FLEX filament dostupan je u širokom rasponu boja kao i u posebnim mješavinama.

Dodatne informacije

Težina 0.5 kg
Temperatura 3D printanja [°C]:

190 – 230

Temperatura podloge [°C]:

50

Debljina žice [mm]:

1.75

Preporučena brzina 3D printanja:

10 – 20 mm/s

Preporučena debljina sloja:

0.1 – 0.2 mm

Produljenje pri lomu:

više od 350 %

Boja

Nature, Crna, Bijela, Crvena, Žuta, Plava, Zelena, Naranđasta, Roza

Da li Vas zanima?…